Türksat 6A uydusu 21 Nisan’da hizmete alınacak

Türksat 6A Uydusu 21 Nisanda Hizmete Alınıyor

Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 21 Nisan Pazartesi günü hizmete açılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A uydusunun Türksat’ın hizmet verdiği kapsama alanını genişleterek Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya’yı da içine alacak şekilde genişleyeceğini ve böylece uydunun hizmet verdiği kişi sayısının 3,5 milyardan 5 milyara çıkacağını belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türksat 6A uydusu için düzenlenecek olan törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat’ın uydu serüveninin Türksat 1B, 1C, 2A gibi uydularla başladığını ve Türksat 6A’nın yaklaşık 20 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu ifade etti.

Uraloğlu, Türksat’ın yerli ürün üretme konusundaki çalışmalarının sonucunda Türksat 6A’yı en yüksek yerlilik oranıyla ürettiklerini söyledi. Bakan Uraloğlu ayrıca Türksat’ın 3A, 4A, 4B, 5A ve 5B gibi haberleşme uyduları ile faaliyetlerine devam ettiğini ve Türksat 6A’nın en az 15 yıl boyunca hizmet vereceğini ekledi.

Yerli Üretimle Türksat’ın Kapsama Alanı Genişliyor

Bakan Uraloğlu, Türksat’ın kapsama alanının Türksat 6A ile Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya gibi yeni coğrafyalara genişleyeceğini ve toplamda 5 milyar kişiye ulaşacaklarını belirtti.

21 Nisan Pazartesi günü hizmete girecek olan Türksat 6A, Türksat’ın kapsama alanını genişleterek daha fazla insanın iletişimine katkı sağlayacak. Bu gelişme, Türksat’ın yerli üretim ve teknoloji alanındaki başarısını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Teknoloji

Related Posts

Dünyanın en çok kazanan mühendisi: Rekor maaşla Meta’ya transfer oldu

Teknoloji devleri arasındaki yapay zeka rekabeti her geçen gün kızışırken Meta, Apple’dan çarpıcı bir mühendis transferi yaptı. Artık Meta adına çalışacak olan Ruoming Pang, dünyanın en çok kazanan mühendisi olacak.

Türk akademisyenden büyük başarı! Arılardan ilham aldı NATO’dan ödülü kaptı

AKSARAY / METİN KURT Dünyanın dört bir yanından 80’e yakın firmanın katıldığı ve savunma-güvenlik alanlarında çığır açan yenilikçi projelerin değerlendirildiği “NATO Innovation Hackathon 2025” yarışması kapsamında STRIKE isimli İHA modülü …

Komşu galaksi Andromeda’yı hiç bu kadar detaylı görmediniz

NASA, Samanyolu Galaksisi’nin “ikizi” sayılan Andromeda Galaksisi’nin en ayrıntılı görüntülerini ve ona ait enerji verilerinin “seslendirilmiş” (sonifikasyon) hâlini yayımladı. Bu etkileyici görseller ve sesler, gökbilimcilerin evrenin sırlarını çözme yolculuğunda önemli bir adımı temsil ediyor.

Tam 162 tanesi Dünya’ya teğet geçti: Bir gün çarpabilir mi?

NASA ve ESA’nın verilerine göre, son 1 yılda tam 162 asteroit Dünya’ya Ay’dan daha yakın mesafeden geçti. Uzaydan gelen bu yakın geçişler bilim insanlarını alarma geçirdi.

Tüp bebekte yapay zeka dönemi!

Tüp bebek (IVF) tedavisinde devrim niteliğinde bir dönem başladı. Embriyo seçiminde geleneksel yöntemleri geride bırakan bu yenilikçi yaklaşım, başarı oranlarını önemli ölçüde artırdı. Yapay zeka algoritmaları ve gelişmiş görüntüleme sistemleri …

6G ne zaman çıkacak? İşte kullanıma sunulması beklenen tarih

5G daha Türkiye’de yaygın değilken, dünya 6G çalışmalarını hızlandırıyor. Nokia’ya göre önümüzdeki 5 yıl içinde karşımıza çıkabilir.