İSKİ itiraz etti, AKP-MHP oyları ile reddedildi

İBB Meclisi’nin 2022 yılı nisan ayı oturumlarında oyçokluğu ile kabul edilen Sancaktepe Fatih Mahallesi’nde Ortadağ Tepesi Parkı’nın çevresinde bulunan şahıs, hazine ve Sancaktepe Belediyesi mülkiyetindeki yaklaşık 23 bin 600 metrekarelik alan için yapılan plan değişikliğine askı sürecinde İSKİ tarafından itiraz edildi.

İtiraz, İBB Meclisi’nin ocak ayı oturumlarında gündeme alındı. İtiraza konu olan plan değişikliği ile büyük kısmı boş olan alanda konut alanı fonksiyonunda kalan parseller, park olarak düzenlendi.

Ancak park alanında bulunan parsellerin imar haklarının, arsanın kamuya bedelsiz terk edilmesi koşuluyla ilçe sınırları içinde farklı parsellere transfer edilmesinin önü açıldı.

Transfer edilecek yapılaşma hakkı net olarak belirlenmedi, mevcut ruhsatlandırılmış yapılar üzerinden hesap yapılması kararlaştırıldı.

“TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYAN SONUÇLAR DOĞURUR”

İSKİ de bu düzenlemenin Ömerli Barajı koruma alanındaki nüfus yoğunluğunu artacağına dikkat çekerek itiraz etti.

İtiraz başvurusunda “Günümüzde içme suyunun korunması ve sürdürülebilir olmasına dayanak İSKİ İçmesuyu Havza Yönetmeliğine aykırı olan ve idaremizin olumsuz görüşü bulunan plan notu değişikliğinin uygulanması durumunda ileride telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracağının dikkate alınması gerekmektedir” denildi.

İSKİ’nin itirazı AKP-MHP grubunun çoğunluk oyları ile reddedilerek Ömer Barajı koruma havzasında nüfusu arttıracak imar transferinin önü açıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir