TÜRMOB’tan hükümete çağrı: Kayıt dışı ekonomi denetimle değil, reformla azalır!

TÜRMOB Başkanı: Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadelede Yapısal Reformlar Önemli

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, kayıt dışı ekonomiyle mücadelede yapısal reformların ve dijital altyapının desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

MÜCADELE SADECE DENETİM İLE YETERLİ DEĞİL

Kartaloğlu, vergi mevzuatı ve uygulamalarının kayıt dışı ekonomi ile mücadelede etkili olarak kullanılması gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca, kayıt dışı ekonominin rekabet eşitsizliğine ve vergi kaçaklarına yol açtığına dikkat çekti.

Kayıt dışı ekonomiyle mücadelede yapısal reformlar ve dijital altyapının önemine değinen Kartaloğlu, şunları belirtti: “Ancak, mücadelenin yalnızca denetimlerle yapılması yeterli olmayacaktır. Kayıt dışı ekonomiyle mücadele, yapısal reformlar ve dijital altyapıyla desteklenmelidir.”

“VERGİ AFFI” KAYIT DIŞILIĞI TEŞVİK EDİYOR

Kayıt dışı ekonomiyi besleyen en önemli unsurlardan biri olan “vergi affı” uygulamalarına dikkat çeken Emre Kartaloğlu, şunları söyledi: “Kayıt dışı ekonomiyle mücadeleyi engelleyen bu tür uygulamaların önüne geçmek için acil yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Bu mücadele, iş dünyası ve meslek mensuplarının da dahil olduğu tüm paydaşların aktif katılımıyla başarıya ulaşacaktır.”

“CEZALANDIRMAKTAN ZİYADE REHBERLİK ÖNEMLİ”

Kartaloğlu, vergi uygulamaları ve finansal teknoloji alanlarında dijitalleşmenin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “Denetimlerin amacı, mükelleflere rehberlik etmek ve vergiye gönüllü uyumu sağlamaktır. Bu yaklaşımla, hem iş dünyası faaliyetlerini sürdürebilecek hem de sağlıklı vergi gelirleri elde edilecektir.”

MEHMET ŞİMŞEK: OSB’LERE VERGİ MEMURLARI YERLEŞTİRİLECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kaçakçılarını tespit etmek için organize sanayi bölgeleri ve hallerin giriş-çıkışlarına vergi memurları yerleştirileceğini duyurdu. Şimşek, bu adımın vergi kaçakçılığıyla mücadelede önemli bir rol oynayacağını belirtti.

Related Posts

Rusya’nın borcu rekor kırdı: 317,5 milyar dolara ulaştı!

Rusya Merkez Bankasından yapılan yazılı açıklamada, ülkenin dış borcundaki son duruma ilişkin bilgilere yer verildi. Rusya’nın dış borcunun ilk çeyrekte arttığı bilgisine yer verilen açıklamada, “Rusya’nın dış borcu, yılın ilk çeyreğinde 26,7 milyar …

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay: Zam görüşmelerinde bir arpa boyu yol alamadık

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay: Zam görüşmelerinde bir arpa boyu yol alamadık

Avrupa borsalarında endeksler yükseliş rekorunda

ABD ile Çin arasında ticaret anlaşmasının imzalanması ve yeni anlaşmaların yolda olduğuna dair mesajlar, Avrupa piyasalarında adeta bahar havası estirdi. Haftanın son işlem gününde Avrupa borsaları sert yükselişler kaydederek yatırımcısına moral …

TÜİK açıkladı: Otomobil üretimi düştü, beton üretimi arttı

TÜİK’in Yıllık Sanayi Ürün İstatistikleri 2024 verilerine göre, ülkede 2023 yılında 1 milyon 204 bin olan otomobil üretimi 1 milyon 169 bine gerilerken, 280 milyon 589 bin ton olan hazır beton üretimi 2024 yılında 301 milyon 519 bine yükseldi.

Bakan Uraloğlu: Hürmüz Boğazı kapatılırsa alternatifimiz var

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Hürmüz Boğazı’nın kapanması durumunda Türkiye’nin sahip olduğu alternatif yolları sıraladı. Bakan Uraloğlu, “Kapatılma söylemi bile petrolde yüzde 15’e kadar fiyat dalgalanmasına sebep verdi. Türkiye’nin Irak, Azerbaycan, Rusya’dan alternatifleri var. Kısa vadede ciddi etkilenmeyiz. Alternatiflerimiz var ama birazcık zorlar” dedi.

Dolar endeksi çakıldı: 3 yılın en düşüğü

ABD Başkanı Donald Trump’ın, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanlığı için yeni bir ismi eylül ya da ekim ayında seçip açıklamayı değerlendirdiği yönündeki haber akışıyla dolar diğer para birimleri karşısında değer kaybederken, dolar endeksi 97,076’yla son 3 yılın en düşük seviyesini gördü.